Webbdesign är ett område som de senaste åren har vuxit kraftigt. Både företag och privatpersoner vill ha hjälp med att skapa en fin och funktionell hemsida. Bakomliggande koder och struktur är väldigt viktigt för att det ska fungera på ett bra sätt.

Området är något som man med lätthet kan arbeta med på distans vilket för många gör att det lockar. Ta reda på så mycket information om kunden som möjligt och se till att skapa en hemsida som de inte visste om att de hade ett behov av.

Karriärmöjligheter med webdesign
Karriärmöjligheter med webdesign

Det kan handla om att använda de rätta färger som företaget använder sig av blandat med snygga bilder. När man skapar en hemsida är det också viktigt att veta vad syftet med hemsidan är och vem som kommer att besöka den. Är det en ren informationssida eller ska det fungera som exempelvis en webbshop? Alla olika kriterier måste bakas ihop och resultera i något enhetligt som blir lätt överskådligt. Ett företags hemsida ska vara enkel att navigera på och inte innehålla alltför mycket text, utan det ska vara enkelt att ta åt sig den information som man vill nå ut med. Ska det finnas med olika produkt- och tjänstebeskrivningar behöver de vara informativa men inte allt för lång och omfattande.

Skapa sin egen blogg

Det är väldigt enkelt för vem som helst att skapa en blogg idag och det finns många olika portaler att välja mellan. Vilken som passar bäst kan vara en smaksak utifrån behov och målgrupp. Man behöver inte ha stor kunskap om webbdesign då det ofta finns många gratis mallar att använda sig av. I dessa mallar kan man sedan ändra färger och bilder utifrån de önskemål som man själv har.

Skapa sin egen blogg
Skapa sin egen blogg


Är bloggen avsedd enbart för eget bruk kan man lägga någon form form av lösenordsskydd som gör att bara de med lösenordet har möjlighet och läsa. Önskar man att nå ut till en större publik kan det krävas mer arbete för att lyckas nå ut rätt. Först och främst behöver man skriva ett visst antal inlägg och vara aktiv, sen gäller det att bloggens adress får stor spridning och folk blir intresserade av innehållet.

Ibland kan det gå av sig själv och personer delar vidare allt eftersom till övriga vänner och bekanta som har samma intresse, ibland kan det vara svårare. Många kan då använda sig av en tävling där de som delar länken till själva bloggen har möjlighet att vinna en goodiebag eller liknande. Om man då dessutom kan utlova fler tävlingar kommer många fortsatt att bevaka och ha koll på bloggen.

Skriva blogg som är allt för bred kan vara väldigt svårt, det kan vara bra att hitta en viss nisch och hålla sig inom det området. Har man ett brinnande intresse för mode eller hästar kan det vara huvudinnehållet i själva bloggen även om man ibland kommer in på vissa sidospår. Håll koll på vilka inlägg som blir de mest lästa och försök förstå vad som läsarna den gången uppskattade extra mycket.