En one page website är precis vad det låter som. Det är en websida som bara består av en enda sida. Om du funderar på att själv bygga en websida kan detta vara ett riktigt bra alternativ till dem mer traditionella websidorna. Dessa websidor har på senare år blivit allt mer populära och idag är dem inte lika ovanliga som dem var förut. Dem mest moderna websidorna idag brukar faktiskt ha element från one page websites. Dessa websidor är alltså här för att stanna, de kommer verkligen inte att försvinna än på ett tag. Men det är verkligen inte något som är dåligt eftersom det finns flera fördelar med att använda en one page website

Fördelar med one page website

Den första och antagligen största fördelen med att använda sig av en one page website är att de är mycket enklare att bygga. De är för det mesta mindre och går därför snabbare att bygga. Dessutom måste du inte hålla på med navigering mellan lika sidor eftersom det bara finns en. Ska du bygga din första websida kan detta därför vara väldigt bra.

En annan stor fördel är att med dessa websidor blir det bättre för kunden. Eftersom hela websidan består av en enda sida kan kunden enkelt se vad ert företag ståt för och vad ni gör. Det går snabbt att få en överblick, de behöver inte navigera mellan massor av olika sidor för att hitta informationen de letar efter.

Lätt att hitta information:

Eftersom det är så enkelt att göra en one page website betyder det att det finns mängder med information om det på internet. Det har blivit väldigt populärt och när något bli populärt kommer det finnas information om det som du kan ta del av. Dessutom finns det mängder av guider om hur du gör på till exempel Youtube som du kan ta del av för att lära dig hur du ska skapa en one page website till ditt egna företag. Om du har lite pengar att spendera kan du också köpa en kurs på till exempel Udemy. Då får du en professionell kurs av någon som vet vad han/hon gör eftersom det är vad du har betalat för. Folk som tjänar pengar på det dem gör är mer motiverade att göra ett bra jobb och därför brukar kurserna på Udemy vara bättre än dem du kan hitta på exempelvis Youtube.

En one site website är inte något dåligt som du bör undvika. Det är en websida som är enkel att göra och om du lyckas göra det bra kommer du få en riktigt snygg websida för ditt företag. Det är inte konstigt att dessa websidor har blivit så populära bland de mindre företagen, de är helt enkelt riktigt enkla att göra och resultatet kan bli riktigt bra. Om du äger flera websidor är detta också en riktigt bra idé eftersom du kanske inte orkar sköta om flera stora sidor. Då kan en one page website verkligen hjälpa dig eftersom du då inte behöver sköte om en så stor websida. Det är helt enkelt mycket enklare för dig och du kan spara massor med tid.